Acasă Ultimele stiri Pro Moldova a înregistrat o moțiune simplă contra politicilor de sănătate. Glavan:...

Pro Moldova a înregistrat o moțiune simplă contra politicilor de sănătate. Glavan: Cerem desemnarea unui ministru-medic și divizarea MSMPS

34
0

Grupul parlamentar Pro Moldova a înregistrat și a prezentat o moțiune simplă contra politicilor în domeniul sănătății, inițiativă anunțată încă acum o săptămână. Aceasta a fost transmisă la avizare. Potrivit deputatei Ruxanda Glavan, care a prezentat moțiunea, „oamenii nu sunt testați masiv, nici cadrele medicale, nici populația”. Mai mult, Glavan susține că e nevoie de un nou ministru al Sănătății, care să fie medic. 

„Toți eroii cărora li s-a aplaudat continuă să lucreze cu echipament neadecvate sau incomplete, mulți nu au primit nici astăzi de 16.000 de lei, oamenilor tratați la domiciliu nu le este oferit tratament gratuit și testare gratuită. ANSP continuă să activeze fără acreditări de sănătate, nu organizează corect control de laborator, nu verifică câți dintre noi au imunitate, câți sunt asimptomatici, nu e clar câte teste au ajuns în țară”, a enumerat Glavan.

„Oamenii nu sunt testați masiv, nici cadrele medicale, nici populația. Nu e clar câte teste au fost plătite de oameni din buzunarul lor. Parlamentul constată gestionarea defectuoasă a crizei și solicită reevaluarea politicilor în domeniu. Cerem numirea unui ministru medic și divizarea celor două ministere în cel al Sănătății și Protecției Sociale”, a mai adăugat Glavan.

Menționăm că, de partea cealaltă, autoritățile au menționat, anterior, că testele la coronavirus, realizate în laboratoarele ANSP, se realizează conform recomandărilor și protocoalelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 12.732 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care  1.127  în Transnistria.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.