Acasă Politic Pro Moldova a lansat o petiție pentru demiterea lui Dodon. Vor aduna...

Pro Moldova a lansat o petiție pentru demiterea lui Dodon. Vor aduna și semnături prin corturile pe care le vor instala prin țară

31
0

Pro Moldova a lansat un site și o petiție prin care îndeamnă oamenii să semneze pentru demiterea lui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de echipa fracțiunii, care a venit la conferință de presă în tricouri roșii cu inscripția „Pleacă”.

„Președintele RM trebuie să fie cel care respectă ad literam legile țării, să fie apolitic, să aducă echilibru, nu trebuie să se implice în dispute politice, ci să consolideze clasa politică, trebuie să fie un model prin vorbă, comportament și soluții. Igor Dodon e direct afiliat politic și dezbină clasa politică și societatea. Președintele aduce dezbinare, confruntare, minciună și se prezintă ca un bădăran, se joacă de-a țara”, a rostit liderul Pro Moldova, Andrian Candu, de la tribună.

„Facem apel la toți cei care nu acceptă acest fapt, să semneze petiția pentru demiterea președintelui. Semnați pentru a vă retrage votul pentru această caricatură care ne discreditează țara. Dodon trebuie să plece pentru ca țara să poată trăi. Ne adresăm cetățenilor, societății civile, partidelor politice, a venit timpul să ne mobilizăm și să demonstrăm unitate”, a îndemnat Candu.

Deputatul a spus că semnăturile vor putea fi puse și în corturile pe care echipa le va instala prin țară.

Pro Moldova a lansat și un site dedicat inițiative. Pe el e inclusă petiția sus-pomenită, o secțiune care conține argumente pentru plecarea lui Dodon, o secțiune cu „trădările” președintelui și un joc.

Anterior,  opoziția a boicotat, două zile la rând, ședința Parlamentului din cauza că partidele opozante nu susțin decizia de angajare a răspunderii Guvernului. 

La precedenta ședință, echipa lui Candu nu a participat, însă a înregistrat în Parlament o declarație politică cu privire la împiedicarea prin presiune a exercitării mandatului de deputat.  Potrivit autorilor declarației, cazul Gațcan a adus grave prejudicii insituției Parlamentului și parlamentarismului.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.