Acasă iLegal Procuratura Anticorupție l-a scos pe Ion Druță de sub urmărire penală, în...

Procuratura Anticorupție l-a scos pe Ion Druță de sub urmărire penală, în unul dintre cele două dosare

44
0

Fostul Președinte al CSJ, Ion Druță, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul în care acesta era bănuit de amestec în înfăptuirea justiției. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție.

PA a decis scoaterea lui Druță de sub urmărire penală „în legătură cu insuficiența probelor pentru înaintarea învinuirii și expirarea termenului de menținere a persoanei in calitate de bănuit (6 luni)”, se arată într-un comunicat remis de PA. În acest caz, urmărirea penală va continua în privința persoanelor nestabilite, punctează instituția. 

Fostul Președinte al CSJ continuă să fie cercetat penal sub aspect de îmbogățire ilicită. „În prezent, PA este în așteptarea rezultatelor investigațiilor efectuate de ARBI și în funcție de actele de constatare ale agenției, procurorii vor decide asupra oportunității efectuării altor acțiuni de urmărire penală”, precizează acuzatorii.


Amintim că, inițial, procurorii au deschis un dosar penal pe îmbogățirea ilicită a ex-președintelui CSJ, Ion Druță. În urma perchezițiilor pe acest dosar, oamenii legii au găsit în biroul său documente care ar conține mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile care urmau a fi luate de judecătorii care le examinau. Ulterior, în urma cercetărilor, a fost deschis un nou dosar penal pe ingerință în înfăptuirea justiției.

Ulterior, a apărut informația precum că Druță ar fi dat indicații mai multor magistrați din cadrul instituției.

Precizăm că Druță a fost lipsit de imunitatea de magistrat și apoi Consiliul Superior al Magistraturii i-a și aprobat demisia. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.