Acasă Ultimele stiri Rata de infectare COVID-19: Italia depășește China de șapte ori, iar Moldova...

Rata de infectare COVID-19: Italia depășește China de șapte ori, iar Moldova – România (GRAFIC)

67
0

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus crește în fiecare zi, fluctuând de la o țară la alta. Numai astăzi în lume au fost confirmate peste 5.600 de cazuri noi de infectare, iar alte peste 200 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus. China continuă să dețină întâietatea la capitolul numărul persoanelor infectate și a decedaților. Totuși, dacă analizăm care este rata de îmbolnăviri raportată la numărul populației, atunci pe primele patru poziții se clasează următoarele state europene: Italia, Elveția, Norvegia și Spania. China, la rândul său, este abia pe locul 18. 

Situația din Republica Moldova, potrivit ultimele date făcute publice, arată că rata de infecție din țara noastră o depășește pe cea din țara vecină România.  

Astfel, în prezent, în Republica Moldova înregistrăm 10 cazuri de infecție cu coronavirus la un milion de locuitori. În același timp, în România rata de îmbolnăviri este de 8,6. 

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Italia este de departe cea mai afectată de noul coronavirus. Rata de infecție din această țară a depășit-o de șapte ori pe cea din China. Surprinzător sau nu, pe locul doi se situează Elveția, cu o rată de îmbolnăviri de peste 256 (la un milion de locuitori), urmată de Norvegia (242) și Spania (201).

Pandemia COVID-19 s-a răspândit în 70 de țări, a perturbat puternic piețele internaționale, a încetinit creșterea economiei globale și a făcut ca Banca Mondială să își ia angajamentul că va da 12 milioane de dolari în împrumuturi pentru a ajuta în lupta îmotriva coronavirusului.

Nu este clar cât de mult se va amplifica această criză. Astăzi, Guvernul de la Chișinău a decis să ceară Parlamentului declararea stării de urgență pentru 30 de zile, în țara noastră fiind confirmate 29 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, în lume au fost înregistrate peste 175.200 de îmbolnăviri și peste 6.700 de decese provocate de COVID-19.#Coronavirus

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.