Acasă Ultimele stiri Rezultatele testelor de laborator confirmă 105 cazuri noi de COVID-19

Rezultatele testelor de laborator confirmă 105 cazuri noi de COVID-19

38
0

Alte 105 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la 16 aprilie ca urmare a testelor de laborator. Informația a fost comunicată de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. În total au fost testate 640 de persoane.

După testarea a 640 de persoane, rezultatele au confirmat 105 cazuri noi de îmbolnăvire. Toate sunt cu transmisie locală. 

Dintre acestea, în Soroca, unde este stabilit regim de carantină, au fost confirmate 13 cazuri noi. În Chișinău s-au confirmat 21 de cazuri, în regiunea transnistreană – 16, la Florești – 11, Edineț – 8, Fălești – 6, Bălți – 4, la Cahul, Dondușeni, Râșcani și Strășeni – câte 3, Ștefan Vodă, Căușeni, Sângerei, Ialoveni – câte 2, Vulcănești, Taraclia, Criuleni, Glodeni, Orhei, Telenești – câte 1 caz.

Menționăm că până acum, în baza testelor de laborator au fost confirmate 2019 cazuri de îmbolnăvire. Alte 135 de cazuri au fost confirmate prin telefon. Dacă ar fi să facem un bilanț al celor doi indici, numărul total ar urca la 2.154 cazuri.

Astfel, până acum, ca urmare a tratamentului, s-au însănătoșit 235 de persoane. Totuși, în stare gravă rămân încă 195 de oameni. Bilanțul deceselor cauzate ce complicații ale infecției cu COVID-19 urcă la 53 de cazuri, după ce joi au fost anunțate șapte cazuri noi.

Amintim că, în Republica Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Într-o lună, bilanțul a urcat la 965 de infectări și 21 de persoane decedate, printre care trei lucrători medicali. În același timp, 40 de cazuri au fost declarate tratate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.