Acasă Ultimele stiri Șase moldoveni au decedat de COVID-19 până acum, aflându-se peste hotarele țării

Șase moldoveni au decedat de COVID-19 până acum, aflându-se peste hotarele țării

47
0

Șase cetățeni ai R. Moldova au decedat până acum din cauza COVID-19, aflându-se peste hotarele țării. Despre aceasta comunică Ministerul Afacerilor Externe și Integrăsii Europene. 

Până la data de 1 mai curent, în afara țării au decedat șase persoane, cetățeni moldoveni, cu rezultat pozitiv COVID-19. Mai exact, vorbim despre o persoană aflată Spania, două persoane aflate în Germania și trei persoane aflate în Italia. 

MAEIE informează că procedurile de repatriere sunt decise în cooperare cu familiile celor decedați, Ambasadele R. Moldova oferind tot suportul consular necesar.

Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 3.980 de cazuri pozitive la COVID-19. Dintre acestea, 1.272 de pacienți s-au însănătoșit. Alte 122 de cazuri s-au soldat cu decese. Printre persoanele care și-au pierdut viața din cauza infecției virale se numără șase angajați din sistemul de sănătate: două asistente medicale, trei medici și o bufetieră. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 ajunge la 3.345.203 cazuri.  Dintre acestea, 238.796 de cazuri s-au soldat cu decese. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.