Acasă Ultimele stiri Șase pacienți vindecați de COVID-19 vor fi externați astăzi. Care este starea...

Șase pacienți vindecați de COVID-19 vor fi externați astăzi. Care este starea de sănătate a celorlalți pacienți

42
0

Șase pacienți, vindecați de COVID-19, vor fi externați pe parcursul zilei de astăzi, iar alte trei persoane au fost externate ieri. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Șefa de la Sănătate a precizat că dintre cele 199 de cazuri de infectare înregistrare, 56 sunt de import și 143 au avut transmitere locală.

„Cazuri de import avem 56: Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Cehia, Rusia, Germania, Ucraina. 143 de cazuri secundare cu transmitere locală: Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan vodă, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Râșcani, Bălți, Orhei, Taraclia, Strășeni și stânga Nistrului”, a spus Dumbrăveanu. 

Cât despre starea pacienților internați la spitalele strategice, ministra susține că starea lor variază:

„ La Toma Ciorbă persoanele spitalizate au gravitate medie și starea sănătății satisfăcătoare. La spitalul de boli contagioase pentru copii avem persoane și de gravitate medie, dar și cu dinamică pozitivă. La Spitalul Clinic Republican avem pacienți în stare gravă, dar și cu gravitate medie. La Clinica Emilian Coțaga mama are o dinamică foarte bună și starea ei de sănătate a trecut de la gravitate medie, la satisfăcătoare. La spitalul Ministerului Sănătății pacienții internați au forme ușoare de îmbolnăvire, iar starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Ieri au fost externați 3 pacienți, azi vor fi externate alte șase persoane”.

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 199 de cazuri de inecție cu COVID-19.

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2,3 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor. Totodată, o altă femeie revenită din Italia a ajuns la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia. 

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9-12 – 14 martie – Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.

13-23 – 15 martie – Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.

24-29 – 16 martie – Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru – de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.

30 – 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Italia.

18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital.

31-36 – 18 martie – Încă șase cazuri au fost confirmate: trei de import și trei de transmitere locală.

37-49 – 19 martie – Încă 13 persoane din Republica Moldova au fost infectate cu noul tip de coronavirus. În șapte cazuri e vorba de importul virusului. Persoanele au revenit din Italia, Marea Britanie și Ucraina.

50-66 – 20 martie – Autoritățile anunță alte 17 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au fost în excursie la o mănăstire din Ucraina.

67-80 – 21 martie – Au fost înregistrate alte 14 cazuri de coronavirus. Se confirmă și primele două infectări ale moldovenilor din Transnistria.

21 martie – Femeia ce s-a întors din Italia cu zborul Milano- Chișinău, fiind prima pacientă infectată din Republica Moldova, a fost tratată. Ministerul Sănătății a spus că aceasta va rămâne în spital din alte motive.

81-94 – 22 martie –  S-au confirmat alte patru cazuri de import și zece cu transmitere locală.

95-109 – 23 martie – Printre cele 15 cazuri noi anunțate se numără o gravidă și un lucrător medical.

110-125 – 24 martie – Trei cazuri sunt de import, iar 13 cazuri sunt de transmisie locală

126-149 – 25 martie – Încă 24 de cazuri de coronavirus au fost confirmate: trei sunt de import și 21 cu transmisie locală.

150-177 – 26 martie – Încă 28 de cazuri au fost anunțate. Printre persoanele infectate se regăsesc și patru angajați ai Spitalului Clinic Republican. 

177-199 –27 martie – Încă 22 de cazuri au fost confirmate. Printre acestea, încă patru lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republica.#Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale# Coronavirus 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.