Acasă Ultimele stiri Șase puncte de trecere la frontiera cu Ucraina își reiau activitatea

Șase puncte de trecere la frontiera cu Ucraina își reiau activitatea

28
0

Poliția de Frontieră anunță că din 29 mai, de la ora 8:00 dimineața, își reiau activitatea mai multe puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina. Unele dintre ele au fost închise în luna aprilie.

Este vorba despre:

PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe (rutier/internațional);

PTF Ocnița – Sokireanî (rutier/internațional); 

PTF Larga – Kelmențî (rutier/internațional); 

PTF Larga – Kelmențî (fero/internațional);

PTF Criva – Mamaliga (fero/internațional); 

PTF Basarabeasca – Serpniovo (fero/internațional);

Prin aceste puncte de trecere a frontierei este reluat traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, însă cu respectarea restricțiilor existente. Totodată, în punctele de trecere deschise traficului, autoritățile ucrainene vor autoriza traversarea frontierei de stat și în regim pietonal.

Accesați aici harta interactivă pentru a vedea punctele de trecere rămase închise.

Reamintim că PTF Criva-Mămăliga a fost unul dintre primele puncte care s-au închis, pe 29 martie. Sokireanî și Kelmențî s-au închis pe 10 aprilie.

Reamintim că Ucraina a decis să restricționeze intrarea persoanelor străine pe teritoriul Ucrainei pe 14 martie. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.