Acasă Ultimele stiri Ședințele de judecată din dosarul lui Ilan Șor vor fi publice

Ședințele de judecată din dosarul lui Ilan Șor vor fi publice

46
0

Ședințele din dosarul deputatului Ilan Șor nu se vor mai desfășura cu ușile închise. Curtea de Apel Cahul a acceptat, pe 12 mai, unul dintre demersurile depuse de avocați, care au cerut ședințe publice.

Potrivit unui comunicat emis de Partidul Șor, apărarea a cerut timp suplimentar pentru a face cunoștință cu dosarul, în condițiile în care Ilan Șor și-a schimbat avocații. Instanța a respins însă demersul, iar următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 18 mai.

Avocatul Aureliu Colenco susține că asta reprezintă „o nouă încălcare a drepturilor lui Ilan Șor și o nouă potențială condamnare a Republicii Moldova la CtEDO”.

Amintim că, pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în cătare internațională. În scurt timp, șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a declarat că Șor se află în Israel. „La orice traversare de frontieră va fi reținut”, a spus el, în condițiile în care Israelul nu-și extrădează cetățenii. Iar în august 2019, Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar.

Menționăm că Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.