Acasă iLegal Șoferul învinuit că ar fi provocat accidentul rutier din centrul capitalei rămâne...

Șoferul învinuit că ar fi provocat accidentul rutier din centrul capitalei rămâne în arest pentru 30 de zile

43
0

Șoferul învinuit că ar fi provocat accidentul rutier din 17 mai, din centrul capitalei, în care și-au pierdut viața doi bărbați, rămâne în arest pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților care cereau cercetarea învinuitului în libertate. Informația a fost confirmată pentru AGORA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Astfel, învinuitul rămâne în arest pentru 30 de zile, în contextul în care instanța a respins solicitarea apărătorilor ca acesta să fie eliberat.

Amintim că în noaptea de 17 mai la intersecția străzilor Ismail și a Bd. Ștefan cel Mare, a avut loc un accident grav, soldat cu decesul a două persoane. 

În accident au fost implicate mai multe automobile. În rezultatul impactului, șoferul unui automobil de marca „Toyota” în vârstă de 39 de ani și pasagerul său, cu vârsta în jur de 50 de ani, au decedat.  

Drept urmare, a fost reținut șoferul în vârstă de 27 de ani care se afla la volanul automobilului de model „Audi”. La 18 mai, magistrații anunțau că acesta va sta 30 de zile în arest preventiv. Potrivit Procuraturii Generale, acesta a fost pus sub învinuire pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, soldată cu decesul a două persoane. 

De menționat că ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat că bărbatul nu cooperează cu ancheta și ar fi încercat să-i inducă în eroare pe oamenii legii, spunând că la volanul mașinii se afla, de fapt, o altă persoană.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la șase la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.