Acasă Ultimele stiri Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 31...

Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 31 august

25
0

Starea de urgență în sănătate publică, care urma să expire pe 31 iulie, a fost extinsă până pe 31 august. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

„Nu mai merge în jos numărul cazurilor noi, s-a stabilizat în jur de 300 de cazuri în zilele din mijlocul săptămânii și 200 în weekend. Acesta e un număr foarte mare pentru Republica Moldova. Speranțele noastre că se va diminua numărul cazurilor nu se îndreptățesc. Alaltăieri a fost necesar să mai activăm un pavilion suplimentar la Moldexpo, fiindcă nu face față numărului de cazuri. Se reactivează noi spitale. Ședința s-a finalizat fără a veni cu noi relaxări majore în privința restricțiilor. Considerând evoluțiile negative pe plan regional și global, extinderea stării de urgență e unica posibilitate de a ține sub control situația”, a declarat Ion Chicu.

Prin urmare, majoritatea restricțiilor au fost menținute, cu unele excepții. Se permite organizarea în restaurante a omagierilor, meselor de pomenire, în baza unor instrucțiuni, cu participarea a cel mult 50 de persoane. De asemenea, se permite organizarea evenimentelor teatral-concertiste, însă în aer liber și cu cel mult 50 de participanți, se permit activitățile de turism și de recreere în grupuri de cel mult 10 persoane. Totodată, sportivii din federațiile naționale pot să se antreneze în spații închise, însă fără spectatori.  

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.