Acasă Ultimele stiri Starea pacienților cu COVID-19: Șapte persoane în stare gravă stabilă. Printre bolnavi,...

Starea pacienților cu COVID-19: Șapte persoane în stare gravă stabilă. Printre bolnavi, doi copii

78
0

În dimineața zilei de 20 martie continuă să fie confirmate 49 de cazuri de infecție cu Covid-19 în R. Moldova. Majoritatea pacienților sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Cei doi copii infectați rămân internați în stare de evoluție medie. Șapte persoane prezintă stare gravă stabilă.

Potrivit datelor menționate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din numărul de cazuri de infecție cu COVID-19, 28 de cazuri sunt de import, ca urmare a vizitelor cetățenilor R. Moldova în Italia, Franța, Cehia, Marea Britanie și Ucraina. 

Alte 21 de cazuri sunt urmare a infecției transmise local, în raioanele Hîncești, Soroca și Chișinău.

Pacienta internată la Spitalul Republican rămâne în stare satisfăcătoare. Aceasta încă nu a fost externată. Iar în cazul celor doi copii internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, aceștia sunt în stare medie de sănătate.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt internate 10 persoane cu stare atât gravă, cât și cu stare medie. 

Cei mai mulți pacienți se află la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” – 43 de bolnavi. Șapte persoane sunt în stare gravă stabilă. Alte patru persoane prezintă stare satisfăcătoare, iar 32 de pacienți sunt în stare medie de sănătate.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească a avut 2319 chemări. Dintre acestea, 90 de pacienți au fost transportați la spital suspectați de COVID-19 – 76 de maturi și 14 copii.

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate alte 49 de cazuri de coronavirus:

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia. 

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9-12 – 14 martie – Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În premieră, sunt înregistrate primele două cazuri de transmitere locală a infecției de coronavirus.

12-23 – 15 martie – Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Autoritățile au anunțat că o persoană a fost tratată de coronavirus.

24-29 – 16 martie – Au fost anunțate șase cazuri noi confirmate de laborator: două de import, fiind vorba de persoane revenite din Marea Britanie, iar patru – de transmitere locală. Totodată s-a menționat că s-a agravat starea primei persoane infectate cu COVID-19, de la Spitalul Republican.

30 – 17 martie – A fost confirmat un nou caz de import la o persoană revenită din Iatalia.

18 martie – Primul deces: O pacientă de 61 de ani, infectată cu COVID-19, a murit după patru zile de la internarea în spital.

31-36 – 18 martie – Încă șase cazuri au fost confirmate: trei de import și trei de transmitere locală.

36-49 –19 martie – Au fost confirmate încă 13 cazuri de infecție cu COVID-19.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.