Acasă Social Statul Israel anunță reguli noi de traversare a hotarului pentru cetățenii R....

Statul Israel anunță reguli noi de traversare a hotarului pentru cetățenii R. Moldova. Iată ce acte trebuie completate

25
0

Cetățenii R. Moldova sunt atenționați despre noi reguli impuse de Statul Israel la intrarea și ieșirea din țară. Cu cel puțin 24 de ore înainte de a părăsi statul respectiv, moldovenii sunt obligați să completeze un formular, iar pentru intrare aceștia trebuie să primească permisiunea specială a autorităților din Israel, comunică misiunile diplomatice. Totodată, în caz că au ajuns în țara străină, moldovenii sunt obligați să se autoizoleze pentru 14 zile.

Reguli, impuse la părăsirea teritoriului Statului Israel

Potrivit noilor reguli, la ieșirea din Statul Israel cetățenii Republicii Moldova trebuie să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor un formular de aprobare a îmbarcării. Acesta conține date personale, date medicale și alte informații necesare. Formularul poate fi accesat aici. În caz de refuz de îmbarcare se va contacta compania aeriană;

Totodată, moldovenii sunt obligați să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul (boarding pass) și aprobarea îmbarcării, drept copie digitală și pe suport de hârtie.

Ambasada R. Moldova în Israel atenționează că, accesul în aeroportul Ben Gurion va fi permis doar persoanelor care dețin cele două acte menționate. La fața locului, se va măsura temperatura. Persoanele care vor manifesta simptome specifice infecției COVID-19 nu vor fi admise în incinta aeroportului.

Reguli, impuse la intrarea în Statul Israel

Autoritățile din Israel atenționează că se menține interdicția de intrare pe teritoriul țării pentru cetățenii străini până la 1 septembrie. Cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Statului Israel trebuie să primească permisiunea specială de intrare în Statul Israel, în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei. Excepțiile ce permit intrarea pe teritoriul Statului Israel pot fi accesate aici.

În cazurile menționate, molodvenii vor trebui să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor formularul de intrare în Statul Israel. Acesta poate fi accesat aici și va conține date personale, date medicale și alte informații necesare. Iar la sosirea pe aeroportul Ben Gurion vor prezenta confirmarea privind completarea acestui formular – o copie digitală și pe hârtie.

În cazul în care cetățenii sosesc în Israel din țările „roșii”, cum este și cazul R. Moldova, aceștia trebuie să completeze la aterizare formularul anexat aici și să rămână în autoizolare timp de 14 zile.

Ambasada R. Moldova în Israel informează că la aeroport, în timpul zborului și în perioada aflării pe teritoriul Statului Israel, cetățenii vor purta mască, inclusiv și copii de la 6 ani,  vor menține distanța socială de doi metri, vor respecta igiena personală.

Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina Ambasadei R. Moldova în Israel.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.