Acasă Social Stau acasă moldovenii? Un sondaj arată că 26% au ieșit afară zilnic...

Stau acasă moldovenii? Un sondaj arată că 26% au ieșit afară zilnic timp de o săptămână

49
0

Cât de bine respectă moldovenii recomandarea insistentă a autorităților de a sta acasă? Un sondaj realizat de la început de aprilie arată că mai bine de un sfert dintre respondenți ies afară zilnic. 

Participanții au fost întrebați de câte ori în ultima săptămână au părăsit locuința, din varii motive. Atunci când au vorbit despre ei personal – cei mai mulți au recunoscut că au ieșit zilnic din casă. 17,7% au spus că nu au ieșit deloc. 

În 34,8% din cazuri, familiile respondenților nu au ieșit deloc. Timp de o săptămână, n-au ieșit din casă doar 17,7% din cei care au vorbit despre sine.

Participanții la chestionar au fost rugați să spună și dacă au ieșit din casă pe parcursul zilei care preceda interviul la telefon. Aproape jumătate au spus că nu au ieșit din casă, iar 32% – au ieșit din locuință o dată. Aproape 6% au ieșit de mai mult de cinci ori afară.

Sondajul a fost efectuat de CBS – Axa la comanda IDIS Viitorul în perioada 31 martie – 12 aprilie. Chestionarul a fost realizat la telefon pe 1104 de respondenţi cu o marjă de eroare de +/-3%.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.