Acasă Ultimele stiri Substația AMU Rîșcani, plasată în carantină, după ce a devenit focar COVID-19

Substația AMU Rîșcani, plasată în carantină, după ce a devenit focar COVID-19

114
0

Întreaga stație de urgență din sectorul Rîșcani a fost pusă în carantină. Anunțul a fost făcut de Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Decizia de a plasa stația în carantină vine după ce ieri Ministerul Sănătății a anunţat că „încă un focar de infecție a fost depistat într-o instituție medicală din capitală”, unde s-au infectat 14 persoane. 

„De la data 27 aprilie, substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani, din cadrul Departamentului regional de AMU Chișinău, a fost plasată în carantină. Toți colaboratorii din cadrul SAMU Rîșcani respectă regimul de autoizolare pe parcursul următoarelor două săptămâni. Menționăm faptul că personalul medical infectat cu COVID-19 se află în instituțiile medicale spitalicești pentru tratamentul corespunzător. Persoanele care au rezultatele negative la prezența coronavirusului de tip nou au fost plasate sub regim restricționat pentru a evita posibilitatea infectării și răspândirii virusului COVID-19”, se arată în comunicatul oficial al instituției, fără nicio mențiune, însă, despre numărul de lucrători medicali infectați. 

CNAMUP spune că solicitările oamenilor vor fi deservite de echipele de asistență medicală urgentă din cadrul substațiilor de la Ciocana și Centru. 

Precizăm că luni seara, autoritățile anunțau că există „un focar localizat în cadrul Asistenței Medicale Urgente din municipiul Chișinău”. „Este vorba despre sectorul Rîșcani – 14 cazuri în rândul lucrătorilor medicali”, spunea ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.