Acasă Ultimele stiri Testele de laborator confirmă: Încă 453 de persoane s-au infectat cu COVID-19....

Testele de laborator confirmă: Încă 453 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Șase oameni s-au stins din viață

21
0

Testele de laborator au confirmat alte 453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, informează Ministerul Sănătății. Dintre acestea, șase cazuri sunt înregistrate în stânga Nistrului, iar două cazuri sunt de import. Totodată, din cauza complicațiilor, sâmbătă s-au stins din viață șase persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost testate la noul coronavirus 2.406 persoane, dintre care 1.872 de teste sunt efectuate primar. Rezultatele confirmă alte 453 de îmbolnăviri. Cele două cazuri de import sunt din Grecia și Portugalia.

Totodată, printre cazurile noi se numără 16 lucrători medicali. Mai exact, s-au infectat trei medici și 13 asistenți medicali.

Astfel, la 8 august bilanțul total al persoanelor infectat cu COVID-19 ajunge la 27.443 cazuri, dintre care 1.610 în Transnistria.

Printre cazurile active se numără 434 de pacienți în stare gravă, dintre care 33 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alți 1.174 de bolnavi sunt în stare de gravitate medie.

Medicii au reușit să trateze cu succes 19.100 persoane, 182 de persoane fiind externate în ultimele 24 de ore. Viața altor șase pacienți, însă, nu a putut fi salvată.

Mai exact, a decedat o femeie de 71 ani, din mun. Chișinău, internată la 1 august, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

S-a stins din viață un bărbat de 62 ani, din raionul Soroca, transferat de la Spitalul Raional Soroca, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, diabet zaharat.

O altă femeie avea 90 ani și era din mun. Chișinău, fiind internată la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiomiopaie mixtă, hipertensiune arterială.

A decedat o femeie de 63 ani, din mun.Chișinău, internată la 1 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Printre victime este și un bărbat de 66 ani, din raionul Drochia, transferat la data de 29 iulie, de la Spitalul Raional Drochia, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Un alt bărbat avea 69 ani, din raionul Rîșcani, fiind internat la data de 29 iulie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.

Astfel, bilanțul total al victimelor ajunge la 841 de decese.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.