Acasă Ultimele stiri Toți angajații fabricii de vinuri Etulia vor fi testați la COVID-19. Compania...

Toți angajații fabricii de vinuri Etulia vor fi testați la COVID-19. Compania a încheiat un contract cu un laborator privat

49
0

Toți angajații fabricii de vinuri Etulia, dar și membrii familiilor lor, vor fi testați la COVID-19. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de președintele Consiliului de Administrație a Vinăriei Bostavan, Vasile Tofan. Astfel, potrivit lui Tofan, vinăria a încheiat un contract în acest sens cu o clinică privată care va efectua testarea angajaților.

„Vrem ca publicul să se uite la pandemia asta prin ochii unei afaceri care încearcă să supraviețuiască. Avem cazurile pe masă, e o stare de panică. A fost o decizie poate nu cea mai ușoară, dar am decis să testăm toată lumea. Peste 1000 de oameni, inclusiv membrii familiilor. Am decis că vom testa masiv angajați ipentru a identifica toate posibilele cazuri. Pentru a-i  izola. Este important să prevenim infectările ulterioare și să prevenim agravarea sănătății oamenilor”, a declarat Vasile Tofan.

Potrivit președintelui Consiliului de Administrație, din  data de 21 aprilie am început testările masive:

„Până ieri au fost testate 174 de persoane, dintre care 77 au fost infectați. 83% dintre ei erau asimptomatici. Posibil rata de prevalență a acestui virus este un indicativ al unui număr cu mult mai mare. Colegii spitalizați au fost izolați din motive de precauți, dar avem 3 persoane care demonstrează un nivel de gravitate mai înaltă a bolii. Nu avem persoane în vârstă pentru că am limitat accesor la locul de muncă a persoanelor de peste 60 de ani”.

Tofan a ținut să precizeze că încă de la declararea stării de urgență în țară, vinăria pe care o conduce a respectat întru totul toate normele de siguranță. 

„Pe 18 martie am avut prima livrare cu toate materialele de protecție. Absolut tot ce intra în fabrică era dezinfectat cu lămpi ultra-violete, cu soluții. Toate pachetele de documente au fost inspectate. Se păstrează distanța la producere. Pe 9 aprilie au fost raportate primele cazuri în satul Cișmichioi. Nu erau angajații noștri, dar am decis că după Paști vom închdie toate platformele de producție pentru a putea pregăti suplimentar adapatarea la noua realitate. Pe 17 aprilie a fost identificat primul caz de infecție al unui angajat de-al nostru. Noi avem sute de angajați. Am început trasarea contactelor, am identificat  încă 4 angajați pozitivi. Erau primele cazuri și am insistat ca toți cei 5 oameni să fie duși la spital”, a adăugat Tofan. 

Amintim că pe 21 aprilie un focar de COVID-19 a izbucnit la întreprinderea de vinificaţie din raionul Vulcănești.

Vinăria din Etulia este una dintre cele trei vinării care face parte din grupul Bostavan. 

Amintim că satele Etulia și Cișmichioi din raionul Vulcănești au intrat de astăyi în regim de carantină. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale. Astfel, potrivit Ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, 38 de militari ai Brigăzii Infanterie Motorizată „Dacia” și Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, cu 6 unități de tehnică, au ajuns la fața locului și au instalat  posturi fixe de control la intrările și ieșirile din aceste localități.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.