Acasă Ultimele stiri Tratamentul persoanelor cu COVID-19, din stânga Nistrului, o enigmă pentru autoritățile de...

Tratamentul persoanelor cu COVID-19, din stânga Nistrului, o enigmă pentru autoritățile de la Chișinău

37
0

Autoritățile de la Chișinău nu știu cum mai exact sunt tratați pacienții de COVID-19 în stânga Nistrului și nici câte cazuri au fost tratate până acum. O spune șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu.

„Le-am spus că suntem gata să le oferim orice asistență, că suntem gata să primim copiii, gravidele în spitalele de la noi. A fost internat un singur copil. Continuăm să prelevăm probe din stânga Nistrului. Datele statistice reflectă mereu cazurile de acolo. Nu dispunem de date oficiale despre numărul persoanelor care s-au vindecat. Aici punem o miză mare pe dialogul care poate va fi cumva impulsionat pe platforma OMS, OSCE. Am vrea să știm care este situația în spitale, ce tactici de tratament sunt abordare. Am monitorizat orice import de medicamente”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Cât despre laboratorul deschis recent în regiunea transnistriană, ministra a spus:  „Colegii de la ANSP cunosc performanța acelui laborator. Din start am manifestat deschidere pentru activarea lui, pentru că el corespunde cerințelor. Am înțeles că au reușit să cumpere un anumit număr de teste, dar veridicitatea datelor lasă mult de dorit”.

Amintim că Biroul politici de reintegrare a anunțat că îi va cere Organizației Mondiale a Sănătății să întreprindă o vizită tehnică în stânga Nistrului. Asta după ce reprezentantul special al președinției în exercițiu la OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean a refuzat solicitarea Chișinăului, privind convocarea unei ședințe de urgență în formatul 5+2. 

Cât despre o eventuală vizită a OMS în regiunea transnistreană, ex-vicepremierul pentru Reintegrare din Guvernul Chicu, Alexandru Flenchea, a spus că un „cadou mai mare pentru Tiraspol nici nu se poate”.

Anterior, și viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, acuzase Tiraspolul de abuzuri, menționând că admite existenţa unui bilanţ negru al cazurilor de coronavirus din stânga Nistrului.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.