Acasă Social Un cămin studențesc din sectorul Rîșcani și un bloc locativ de la...

Un cămin studențesc din sectorul Rîșcani și un bloc locativ de la Buiucani, plasate în carantină și păzite de poliție

63
0

Un cămin studențesc al Universității Agrare din Moldova, situat pe strada Mircești din capitală, a fost plasat în carantină după ce o studentă a fost infectată cu COVID-19. Jumătate de cămin e locuită de studenți, iar o altă jumătate – de profesori și familiile lor. Între timp, în sectorul Buiucani a fost instituită carantină asupra unui bloc locativ în care au avut loc trei îmbolnăviri. Informația a fost comunicată la ședința Primăriei Chișinău.

„Avem un caz la Mircești 61/4, unde au fost izolate 62 de persoane. Acolo căminul e împărțit în două părți: pentru studenți și pentru profesori și familii. Acolo unde e intrarea aparte, unde nu a fost contact cu studenta infectată, oamenii stau în autoizolare. Cealaltă aripă e în izolare, rectorul a organizat tot ce e necesar din punct de vedere a hranei și dezinfectantelor, intrarea e păzită 24/24, a declarat pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic.

Potrivit pretorului, căminul UTM, care anterior fusese plasat în carantină, a fost eliberat din izolare joia trecută.

Cu un raport similar a venit și pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

„Am decis să instituim regim de izolare pe Alba Iulia 12. Sunt cel puțin tri cazuri în acel bloc. E o măsură dură, dar necesară, mai ales că acolo e un fost cămin, cu grupuri sanitare comune, blocuri de bucătărie comune. Început de sâmbătă lângă bloc sunt două posturi de poliție. Avem modele de declarație pe proprie răspundere. Un membru al familiei are voie, pe 30 de minute, să iasă să cumpere alimente și medicamente”, a spus Brînzaniuc.

Amintim că în R. Moldova s-au înregistrat 864 de cazuri de COVID-19, 17 decese și 37 de cazuri tratate.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.