Acasă Ultimele stiri Un chirurg din Tiraspol a decedat din cauza COVID-19. Alți 20 de...

Un chirurg din Tiraspol a decedat din cauza COVID-19. Alți 20 de lucrători medicali din țară au fost diagnosticați cu noul virus

55
0

La 6 mai s-a stins din viață medicul chirurg Acperov Ibraghim, în vârstă de 68 ani, fiind infectat cu COVID-19. Alți 20 de angajați din Sănătate au fost confirmați pozitiv la noul coronavirus miercuri. Bilanțul victimelor în rândul lucrătorilor medicali ajunge la 1.094 de cazuri, dintre care opt decese.

Medicului chirurg Acperov Ibraghim, avea 68 ani și activa în cadrul Spitalului Republican din Tiraspol. Ministerul Sănătăți a anunțat la 6 mai despre decesul medicului ca urmare a complicațiilor cauzate de COVID-19.

Totodată, alți doi pacienți și-au pierdut viața. Mai exact, este cazul unei femei de 61 de ani din raionul Glodeni, ransferată de la SCBI Toma Ciorbă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 20 aprilie. Pacienta suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială și  pielonefrită cronică.

Un alt caz, este decesul unui bărbat de 73 ani, internată la 4 aprilie la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de hipertensiune arterială și insuficienţă hepatică.

20 de angajați din Sănătate, confirmați pozitiv la noul coronavirus

La 6 mai, Ministerul Sănătății confirmă 20 de noi îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali: șase medici, cinci asistente medicale și nouă angajați din rândul personalului auxiliar. Astfe, bilanțul total al angajaților din Sănătate infectați de la începutul epidemiei ajunge la 1.094 de cazuri.

Decesul medicului din Tiraspol este al doilea deces printre medici anunțat miercuri. La 6 mai s-a stins din viață o felceră în vârstă de 62 de ani din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni, care avea 42 de ani de experiență în domeniu.

AGORA amintește că de la începutul pandemiei în R. Moldova au decedat din cauza COVID-19 opt lucrători medicali: doi asistenți, patru medici, o  bufetieră și o felceră.

Iată cele opt cazuri de până acum:

*La 1 mai – autoritățile anunță decesul medicului traumatolog, Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 4.363 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 541 în Transnistria.

*La 6 mai- s-a stins din viață o felceră în vârstă de 62 de ani din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni.

*La 6 mai – a decedat medicul chirurg Acperov Ibraghim, în vârstă de 68 ani din Tiraspol.

Pe parcursul zilei de miercuri au fost confirmate 113 cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4.476 cazuri. Până acum au decedat 143 de persoane.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.