Acasă Social Un deputat a sesizat autoritățile de la Londra. Cere să se investigheze...

Un deputat a sesizat autoritățile de la Londra. Cere să se investigheze cazul capturii de 1,5 milioane de euro, de la vamă

55
0

Deputatul Partidului Platforma DA Vasile Năstase solicită instituțiilor de drept din Marea Britanie să investigheze cazul celor 1,5 milioane de euro, depistați într-un tir la Vama Leușeni. Parlamentarul a anunțat că a expediat o sesizare în acest sens.

„Ținând cont de faptul că în Republica Moldova autoritățile nu sunt capabile (pe baza unor criterii subiective) de a examina astfel de cazuri (mai mult de 5 ani autoritățile noastre locale nu au progresat deloc în tragerea la răspundere a persoanelor implicate în cazul miliardului de euro furat din sistemul bancar), vă informăm despre această activitate suspectă în speranța că veți investiga dacă Adriano Dulgher a comis o crimă de spălare a banilor”, a scris Vasile Năstase.

AGORA amintește că, în dimineața zilei de 18 aprilie, oamenii legii au găsit pachete cu aproximativ 1,5 milioane de euro nedeclarați într-un tir ce s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Leușeni. Ulterior, șoferul tirului a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

La 12 mai 2020, tânărul moldovean , cu afaceri la Londra, Adriano Dulgher a declarat că banii îi aparțin. A spus că urma să-i declare, doar că nu a reușit să ajungă la timp din cauza pandemiei. Procurorii au anunțat, ulterior, că omul de afaceri a fost audiat și că are statut de bănuit.

Pe 14 mai, oamenii legii au anunțat că au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți. În cadrul acestora, au fost depistate în jur de 0 de tone de ambalaj pentru confecșionarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane. Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.