Acasă iLegal Un polițist a fost reținut pentru că a cerut 7.000 lei de...

Un polițist a fost reținut pentru că a cerut 7.000 lei de la o frizeriță pentru a nu-i aplica amendă

34
0

Un polițist de la Bălți a cerut 7.000 de lei de la angajata unui salon de infrumușețare pentru a nu-i aplica amenda. Acesta a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție. 

Inspectorul ar fi cerut și primit 7.000 lei pentru a nu-i aplica amenda administratorului salonului și frizeriței pentru necompletarea registrului de evidență a masurilor anti-epidemice, dar și pentru că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită. 

Astfel, pentru a le scuti de o amendă de 75.000 de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice și 22.500 de lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut 7.000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.