Acasă Ultimele stiri Un preot din sectorul Ciocana a fost amendat cu 25 000 de...

Un preot din sectorul Ciocana a fost amendat cu 25 000 de lei. La slujbă nu s-a respectat distanța socială

58
0

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă, că pe parcursul zilei de ieri, din numărul celor 1 062 de biserici supravegheate de polițiști, 375 au oficiat slujbe în interior. Doar un preot a fost amendat cu 25 de mii de lei pentru desfășurarea slujbei la care au participat un număr mare de oameni, în consecință, nu s-a respectat distanța socială.

„În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, un preot din sectorul Ciocana a fost sancționat cu amendă de 25 000 de lei. În incinta bisericii avea surplus de persoane și nu se respecta distanța socială. În privința la nouă biserici urmează să fie aplicate sancțiuni pentru că la slujbă participau peste 40 de persoane. În 81 de cazuri la slujbele bisericești participau de la 20 la 40 de persoane care respectau distanța socială”, a declarat pentru #diez.md Diana Fetco, ofițera de presă a IGP.

Iată ce a declarat Ion Chicu despre aceste cazuri: „375 de biserici au desfășurat serviciile divine în interior, ceea ce este totalmente contrar regulilor stabilite și deciziilor. Bineînțeles, situația denotă o lipsă de responsabilitate. Vom discuta pașii următori la ședința Comisei Situații Excepționale. Remarc cu mare regret că slujitorii acestei biserici nu manifestă respect în primul rând față de medicii noștri, care luptă și repară erorile întregii societăți. Eu foarte mult sper ca nimeni din acei preoți care au oficiat ieri aceste slujbe să nu se infecteze și să nu vină în instituții medicale să fie ajutați de medicii noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect și-i vor ajuta și vor avea cu totul o altă atitudine decât o au slujitorii bisericilor și nu o să-i trateze cu o linguriță sau cu alte mijloace, dar o să-i trateze cu respect”, a menționat Chicu.

Vă amintim că, ieri, polițiștii au monitorizat activitățile a 1062 de biserici din întreaga țară, dintre care 382 au desfășurat slujbe în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără enoriași sau deloc.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.