Acasă Ultimele stiri Ungaria a plasat R. Moldova în lista țărilor din „zona roșie” COVID-19....

Ungaria a plasat R. Moldova în lista țărilor din „zona roșie” COVID-19. Trecerea granițelor maghiare, interzisă pentru moldoveni

31
0

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou, în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters. Republica Moldova a fost plasată în lista țărilor din „zona roșie”, cetățenii cărora nu pot intra în Ungaria. 

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări „galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări “roşii” va fi interzisă.

Pe lângă R. Moldova, din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Reamintim că și Italia şi-a închis joi, 9 iulie, graniţele pentru persoanele care vin din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Acestea fiind considerate regiuni cu risc ridicat de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Perioada interdicției este intervalul 9-14 iulie, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.