Acasă Ultimele stiri Viziere gratuite pentru medicii antrenați în lupta cu COVID-19. Un grup de...

Viziere gratuite pentru medicii antrenați în lupta cu COVID-19. Un grup de tineri din R. Moldova a dezvoltă aici ideea venită din România

52
0

Proiectul activiștilor din România, prin intermediul căruia se produc viziere pentru medici, se extinde și în R. Moldova. Vizierele sunt produse din PET-G, conform unui prototip ce acoperă fața, și sunt donate cadrelor medicale implicate în tratarea pacienților sau persoanelor suspecte cu virusul COVID-19. 

Pe platforma viziere.md, cadrele medicale pot solicita viziere printr-un formular, indicând instituția medicală și cantitatea de viziere necesară. În doar două zile de la lansarea inițiativei, peste 15,000 viziere au fost comandate de către 33 de instituții medicale. 

Primele mostre au ajuns la medicii de la Spitalul Clinic Republican vineri, pe 27 martie, iar sâmbătă, 28 martie și Institutul de Medicină Urgentă a primit primele donații de 150 de bucăți. 

Printre primii care s-au alăturat campaniei se numără compania IT Sonacom, care asigură platforma online viziere.md și compania de curierat Muvi Express care va realiza livrarea vizierelor la toate instituțiile medicale din țară gratuit pe parcursul desfășurării campaniei.

De asemenea, companiile Mărturii.md, EDUJOC și Piko Creative care produc viziere, alături de alți 12 voluntari care asamblează vizierele. Recent, la inițiativă s-a alăturat Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR).

Informațiile vor fi actualizate pe pagina viziere.md și pagina de Facebook cu aceeași denumire.

Amintim că prin intermediul viziere.md Moldova s-a alăturat inițiativei românești implementată de ONGurile și companiile producătoare din București și mai multe orașe și centre regionale, precum Arad, Pitești, Craiova, Argeș, Slatina, Brașov, Brăila, Buzău, Vranceaa, Tulcea, Cluj-Napoca, Oradea, Alba-Julia, Constanța, Giurgiu, Călărași, Iași, Suceava și altele.

Pentru donații în cadrul proiectului Viziere.md

Asociația Companiilor de Creație din Moldova

Cod Fiscal: 1017620003123

Cont IBAN:

MDL MD71VI022242900000146MDL

EUR MD53VI022242900000137EUR

USD MD81VI022242900000085USD

Deschis la Banca BC ”Victoriabank” SA Fil. nr. 29 Chisunau (VICBMD2X 490)

Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET

Donatie minima recomandata: 50 MDL / 5 EURO / 5 US

Share this post on social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.